top of page

 

CASA MuBe

 

Casa unifamiliar a Besalú

El programa funcional de la casa és senzill; casa de planta baixa on hi trobem la part de dia de la casa i la planta primera que l'hem reservat per la part nocturna.

Alçat 01 V6.jpg

Premisa 1: Potenciar la ​relació de l'interior amb l'exterior

La casa es col·loca en el terreny de manera que tingui la millor orientació possible. A les façanes sud i est és on trobem la majoria d'obertures. En canvi en façana nord s'han reduït les obertures al mínim per evitar al màxim les pèrdues energètiques. Amb aquesta combinació d'obertures, un bon aïllament per l'exterior i un sistema de bomba de calor d'alta eficiència energètica s'aconsegueix una casa de classe A.

És important potenciar aquesta relació de la casa amb el seu entorn. A Batlle Arquitectura entenem la casa no només l'espai que construïm entre 4 parets, creiem que la casa s'acaba fins on arriba la vista. Per tant sempre procurem tenir les llargades de vista el més grans possibles per tenir la sensació de que vius en una gran casa independentment dels metres quadrats que tingui.

Exterior 02 V6.jpg
Menjador 2 V6.jpg

Premisa 2: Màxim d'ocupació de la parcel·la

Aquesta casa tindrà molts usuaris, per tant era molt important aprofitar el màxim la ocupació que permet la normativa. Vam calcular diferents formes i proporcions fins que ens vam quedar amb la que donava compliment a aquesta premisa. 

El programa de la casa també respon a aquesta necessitat, aquí dos exemples:

  • 5 habitacions dobles

  • 1 sala d'estar de 30 metres quadrats

Menjador 1 V6.jpg
Cuina OP3 V6.jpg

Idea: 2 cossos sobreposats

Hem volgut formalitzar el programa de la casa en el seu aspecte exterior. Ja que tenim dues parts tant diferenciades dins de la casa també hem volgut que es reflecteixi des de fora.

Per donar més força a aquesta idea, fins i tot utilitzarem dos materials diferents per donar forma a aquests dos cossos.

1918_Concepte_Besalu.jpg
Exterior 03 V6.jpg
bottom of page