top of page

 

CASA MiDa

Casa unifamiliar a Fortià

La casa es basa en els següents conceptes:

 

Programa

El programa funcional de la casa és senzill; casa de planta baixa amb un rebedor, un estar-menjador-cuina, un passadís-distribuïdor, rentador, un bany complet, 3 habitacions, una d’elles tipo suite amb vestidor i bany complet propi, i un garatge. També trobarem un escala que connecta amb la planta primera, on trobarem un estudi i un bany complet, a més d’una terrassa de grans dimensions. Per aquesta casa ens vam fixar dues premisses bàsiques:

 

Premissa 1: Potenciar la relació de l'interior amb l'exterior

La casa es col·loca en el terreny de manera que tingui la millor orientació possible. A les façanes sud i est és on trobem la majoria d'obertures. En canvi en façana nord s'han reduït les obertures al mínim per evitar al màxim les pèrdues energètiques. Amb aquesta combinació d'obertures i un bon aïllament per l'exterior, s'aconsegueix una casa amb una eficiència energètica A.
És important potenciar aquesta relació de la casa amb el seu entorn. A Batlle Arquitectura entenem la casa no només l'espai que construïm entre 4 parets, creiem que la casa s'acaba fins on arriba la vista. Per tant sempre procurem tenir les llargades de vista el més grans possibles per tenir la sensació de que vius en una gran casa independentment dels metres quadrats que tingui.

2003_Exterior03_Fortià.jpg

Premissa 2: Relació amb el jardí

Les peces del habitatge es posicionen de manera que optimitzen la seva relació amb el jardí.
Es col·loca un porxo de manera que aquesta relació i assolellament es regula.

Es projecta un edifici a quatre vents amb accés principal des del carrer situat a la façana sud-est. L’habitatge té ventilació creuada i garanteix a la sala l’assolellament directe.

2003_Exterior01_Fortià.jpg
2003_Exterior02_Fortià.jpg
2003_Menjador001_Fortià.jpg
2003_Cuina002_Fortià.jpg
2003_Cuina001_Fortià.jpg
2003_Estudi001_Fortià.jpg
bottom of page