CASA Temple

 

Ampliació de casa unifamiliar a Castelló d'Empúries

 

En aquesta ocasió ens trobem davant d'una obra feta per l'arquitecte Bartomeu Llongueres i Galí. Va ser un arquitecte important durant els principis del segle XX amb uns projectes clarament noucentistes però que va anar evolucionant cap al racionalisme, com podem veure en aquesta casa.

20190604_165232.jpg
20190604_165126.jpg
20190604_165204.jpg

Les peticions del propietari

Els nous propietaris d'aquesta casa ens van demanar afegir una habitació més, unir cuina i sala d'estar en un sol espai i ampliar la terrassa que dóna al porxo existent.

La nostra proposta

Donada la importància d'aquesta obra i la de l'arquitecte que la va dissenyar, volem que la nostra intervenció passi el màxim desapercebuda possible, mantenir el seu llegat i intentar que Bartomeu Llongueras pogués firmar aquesta ampliació com si fos seva.

Per fer l'ampliació de la casa amb una habitació més, hem emplenat un dels buits que quedaven a la part nord de la casa. Ho hem fet de tal manera que els plans verticals i inclinats no coincideixin amb d'altres d'existents. Així aconseguim mantenir el joc de plans existent en el projecte original.

Per la unificació de la cuina i de la sala d'estar, hem subsituit la paret de càrrega que les separava per una estructura porticada metàl·lica que fa la mateixa funció estructural però deixant l'espai obert.

Per l'ampliació del porxo hem donat continuitat al cos baix existent.

20200814_114742.jpg
20200814_120235.jpg
20200814_120300.jpg
20200814_115454.jpg
20200814_121205.jpg