Casa QuCu

 

Casa unifamiliar a Verges

📷 @claragromaches

El programa funcional de la casa és senzill; casa de planta baixa, 3 habitacions (1 tipus suite), 1 bany, cuina i menjador. Per aquesta casa ens vam fixar dues premises bàsiques i 1 idea.

Verges - Web -8.jpg
Verges - Web -12.jpg
Verges - Web -19.jpg

Premisa 1: Potenciar la ​relació de l'interior amb l'exterior

La casa es col·loca en el terreny de manera que tingui la millor orientació possible. A les façanes sud i est és on trobem la majoria d'obertures. En canvi en façana nord s'han reduït les obertures al mínim per evitar al màxim les pèrdues energètiques. Amb aquesta combinació d'obertures, un bon aïllament per l'exterior i un sistema de bomba de calor d'alta eficiència energètica s'aconsegueix una casa amb una eficiència energètica A.

És important potenciar aquesta relació de la casa amb el seu entorn. A Batlle Arquitectura entenem la casa no només l'espai que construïm entre 4 parets, creiem que la casa s'acaba fins on arriba la vista. Per tant sempre procurem tenir les llargades de vista el més grans possibles per tenir la sensació de que vius en una gran casa independentment dels metres quadrats que tingui.

Verges - Web -9.jpg
Verges - Web -10.jpg
Verges - Web -1.jpg

Premisa 2: Assegurar les vistes

Actualment la parcel·la té vistes al Montgrí. Tot i així, hi ha altres parcel·les davant de la nostra. Aquest fet comporta el perill de que en un futur s'hi faci alguna edificació que ens pugui tapar aquestes vistes.

Així doncs, hem fixat el punt de la parcel·la que assegura les vistes independentment de que en les parcel·les veïnes s'hi faci alguna casa o no. En aquest punt és on hem posat les parts més importants pels propietaris de la casa, que són la seva habitació i la terrassa de la planta superior.

Verges - Web -20.jpg
Verges - Web -6 .jpg

Idea 1: Aprofitar el pendent de la coberta

Aprofitant el pendent de la coberta aconseguim crear dues coses:

  • ​Un menjador a doble altura. Tot i que la sala d'estar i el menjador es troben en el mateix espai, amb les diferents alçades s'aconsegueixen crear dos espais diferenciats.

  • Es crea un altell amb un ús polivalent amb una part interior i una altra exterior. Amb les vistes assegurades al Montgrí per poder gaudir d'un espai immillorable en qualsevol època de l'any. 

Verges - Web -4a.jpg
Verges - Web -2.jpg
Verges - Web -7.jpg
Verges - Web -17.jpg
Verges - Web -3.jpg

Procés constructiu