Casa MaCu

 

Reducció de casa unifamiliar a Agullana

 

Aquest és un projecte curiós, ja que se surt de la normalitat en el tipus d'encàrrecs que rebem. El més habitual és una reforma o ampliació d'un habitatge, però en aquest cas el que ens han demanat és una reducció de l'habitatge.

El motiu és que es tracta d'una casa a l'interior del poble, amb molts metres quadrats però poca (o nul·la) relació amb l'exterior.

Premisa 1: Pati interior

 

Fent aquesta reducció el que fem és crear una espai interior però que a la vegada és exterior.

Aconseguim crear un jardí privat tot i mantenir les linealitats de les façanes existents, que conservem a mode de tanca al carrer.

A part d'aconseguir un jardí privat, a més a més, aconseguim que ventilacions i il·luminacions directes siguin possibles, cosa que abans era impossible.

Premisa 2: Màxima amplitud dels espais interiors

 

En el projecte hem obert al màxim els espais interiors de la casa.

Ens vam trobar una casa amb parets de pedra molt antigues i moltes, moltes i moltes parets interiors que feien els espais molt i molt petits. La primera actuació que vam fer va ser tirar tots els envans interiors i repensar els espais. No podia ser que una casa amb tants de metres quedés tant petita.

Ara tenim espais grans, relacionats amb un espai exterior directe i privat de la casa.

Idea estètica

 

Com a idea s'ha volgut mantenir vistes les parets de pedra originals de la casa. Aquestes es deixaran vistes ja que són història de la casa i les volem mostrar en la seva esplendor. La resta de la casa buscarà tons i colors neutres per tal de destacar aquestes parets de pedra.

DAVID BATLLE RUIZ - Arquitecte col·legiat núm. 55411/1 - c/ Barceloneta, 29 - Tel. 653 15 98 83 - david_batlle@coac.net