top of page

La realitat virtual aplicada a l'arquitectura

El projecte de Batlle Arquitectura va neixer l’any 2012 amb l’objectiu de fer un despatx d’arquitectura diferent, posant les persones al centre del seu projecte i veure l’arquitectura com un mitjà per acomplir els somnis i projectes de vida dels futurs propietaris.

Inicis i evolució

Tradicionalment els projectes d’arquitectura es basen (o basaven) en una proposta composta per plànols, memòries escrites, amidaments i molta documentació tècnica per portar endavant l’execució de l’habitatge.

Tot i que aquesta informació és imprescindible per poder fer l’execució, vam començar a percebre que a la gent li costava molt d’entendre aquesta informació i no aconseguien visualitzar quin seria l’aspecte final de la seva casa.

Per aquest motiu vam començar a treballar en imatges 3D, cosa més o menys habitual en els projectes d’arquitectura, i que ajudava molt a la visualització final del projecte. Aquí en podeu veure alguns exemples:

2101_Exterior04 V5.4_Sant Julià.jpg

Imatge exterior d’una casa Unifamiliar a Sant Julià de Ramis

2123_MenjadorEstar_CasaSantCliment.jpg
2123_Hab03_CasaSantCliment.jpg

Imatges interiors d’una casa a Sant Climent

Proposta definitiva

Finalment, per tal d’aconseguir que els propietaris poguessin visualitzar perfectament com seria casa seu, ens vam submergir en el món de la realitat virtual.

Després de formar-nos i estudiar quines eren les solucions tecologiques que s’adaptaven més al nostre despatx i al tipus de clients que teníem vam optar per fer una realitat virtual que cadascú es pot emportar a casa seva.

Com funciona?

El procediment és el següent:

  • Nosaltres realitzem la maqueta en 3 dimensions al despatx.

  • Generem una imatge cúbica esteroscòpica de la zona que vol veure en realitat virtual. Aquesta imatge consisteix en fer una imatge dels 6 costats d’un cub (a dalt, a baix, esquerra, dreta, davant i darrera). Això es fa per duplicat amb una separació de la càmara d’uns 6 centímetres, que és la distància aproximada que tenim entre els ulls.

  • A partir d’aquí el passem per un altre programa informàtic que ens genera una visió esfèrica i estereoscòpica de l’espai maquetat.

Passos per veure el projecte arquitectònic en 3D des del mòbil

  • Ens baixem una aplicació gratuita directament al mòbil que ens permetrà veure les imatges en realitat virtual. Al obrir-la ja veurem les perspectives virtuals que estan preparades. Aquesta operació la poden realitzar els clients des del seu propi diospositiu i a casa seva, per poder-ho ensenyar a amics i familiars.

  • Agafem les ulleres personalitzades, que el client es podrà emportar a casa, per poder compartir l’experiència.

  • Posem el mòbil en el què ens hem descarregat l’aplicació a dins del compartiment específic dins les ulleres.

  • I finalment ja podrem gaudir de la realitat virtual!

bottom of page