La realitat virtual aplicada a l'arquitectura

El projecte de Batlle Arquitectura va neixer l’any 2012 amb l’objectiu de fer un despatx d’arquitectura diferent, posant les persones al centre del seu projecte i veure l’arquitectura com un mitjà per acomplir els somnis i projectes de vida dels futurs propietaris.

Inicis i evolució

Tradicionalment els projectes d’arquitectura es basen (o basaven) en una proposta composta per plànols, memòries escrites, amidaments i molta documentació tècnica per portar endavant l’execució de l’habitatge.

Tot i que aquesta informació és imprescindible per poder fer l’execució, vam començar a percebre que a la gent li costava molt d’entendre aquesta informació i no aconseguien visualitzar quin seria l’aspecte final de la seva casa.

Per aquest motiu vam començar a treballar en imatges 3D, cosa més o menys habitual en els projectes d’arquitectura, i que ajudava molt a la visualització final del projecte. Aquí en podeu veure alguns exemples:

1909_Exterior_jardí_V-2_Palafolls.jpg

Imatge exterior d’una casa Unifamiliar a Palafolls

1825_Exterior + fons_Porqueres.jpg

Imatge exterior de 4 cases aparellades a Porqueres

082_Sala_Palafrugell.jpg
082_Cuina_Palafrugell.jpg

Imatges interiors d’una casa a Palafrugell

Proposta definitiva

Finalment, per tal d’aconseguir que els propietaris poguessin visualitzar perfectament com seria casa seu, ens vam submergir en el món de la realitat virtual.

Després de formar-nos i estudiar quines eren les solucions tecologiques que s’adaptaven més al nostre despatx i al tipus de clients que teníem vam optar per fer una realitat virtual que cadascú es pot emportar a casa seva.

Com funciona?

El procediment és el següent:

  • Nosaltres realitzem la maqueta en 3 dimensions al despatx.

  • Generem una imatge cúbica esteroscòpica de la zona que vol veure en realitat virtual. Aquesta imatge consisteix en fer una imatge dels 6 costats d’un cub (a dalt, a baix, esquerra, dreta, davant i darrera). Això es fa per duplicat amb una separació de la càmara d’uns 6 centímetres, que és la distància aproximada que tenim entre els ulls.

  • A partir d’aquí el passem per un altre programa informàtic que ens genera una visió esfèrica i estereoscòpica de l’espai maquetat.

082_Sala 360_Palafrugell.jpg
1712_esferica_sala_Melanie.jpg

Passos per veure el projecte arquitectònic en 3D des del mòbil

  • Ens baixem una aplicació gratuita directament al mòbil que ens permetrà veure les imatges en realitat virtual. Al obrir-la ja veurem les perspectives virtuals que estan preparades.

       Aquesta operació la poden realitzar els clients des del seu propi diospositiu i a casa seva,

       per poder-ho ensenyar a amics i familiars.

Scope.jpg
  • Agafem les ulleres personalitzades, que el client es podrà emportar a casa, per poder compartir l’experiència.

Ulleres VR.jpg
  • Posem el mòbil en el què ens hem descarregat l’aplicació a dins del compartiment específic dins les ulleres.

Ulleres VR 2.jpg
  • I finalment ja podrem gaudir de la realitat virtual!

Ulleres VR 3.jpg