CAN QUÈ

 

Reforma integral de pis unifamiliar en una masia a Palau Surroca

 

En aquesta ocasió ens trobem davant d'una masia molt gran que està molt deteriorada pel pas del temps. El propietari vol començar a rehabilitar-la per la part superior, arreglant el segon pis.

Les peticions del propietari

Els propietaris ens van demanar rehabilitar la segona planta per poder-hi viure en una primera fase. D'aquesta manera podran anar arreglant la casa en fases posteriors.

La única petició que tenen és conservar dues habitacions i actualitzar les instal·lacions i serveis a les necessitats actuals.

La nostra proposta

Una de les coses que ens va impressionar i sorprendre de la casa són les voltes catalanes que hi han al sostre.

Al despatx ens agrada sempre poder mantenir les coses que fan especials els projectes. En aquesta casa vam decidir mantenir les voltes aguantant-les per sota amb uns bigues d'acer.

 

A més a més, per reforçar la presència visual d'aquestes, proposem posar una llum indirecta en forma de tira led per il·luminar els espais a través de la volta de forma indirecta.

D'aquesta manera aconseguim mantenir l'element singular de la casa (la que la fa única) i alhora un espai diàfan i còmode d'usar pels seus usuaris.

DAVID BATLLE RUIZ - Arquitecte col·legiat núm. 55411/1 - c/ Barceloneta, 29 - Tel. 653 15 98 83 - david_batlle@coac.net