Mas Garrabà

Habitatge unifamiliar a Palol de Revardit - Finalitzat

📷 @claragromaches & Batlle Arquitectura

Es tracta d’un projecte de reforma d’una construcció existent aïllada anomenada Can Garrabà del municipi de Palol de Revardit, comarca del Pla de l’Estany.

A nivell de l’edificació i de forma general, tenim una construcció principal força compacta, amb un cos annex, que sembla posterior pel que fa a la data de construcció.  

El programa funcional de la reforma es divideix en dues plantes. Aquest es concentra en una part de la primera planta i la segona. Això és possible ja que la construcció té diverses entrades.

El programa 

El programa funcional de la reforma es divideix en dues plantes. Aquest es concentra en una part de la primera planta i la segona. Això és possible ja que la construcció té diverses entrades. En planta primera tenim un accés-rebedor, cuina, estar-menjador; un bany complet i un rentador als quals s’accedeix per un distribuïdor; una habitació doble, amb un espai de vestidor i un bany complet propi. I llavors, a la cuina tenim la connexió vertical de nova construcció per accedir a la segona planta. Allà trobarem un espai polivalent, una habitació amb vestidor i bany complet, i llavors un terrassa aporxada.

La cuina 

Per donar valor a la cuina s'ha col·locat dins de la casa en un lloc visible i central des de tots els punts de la casa. Hem aprofitat el pendent existent de la coberta per aprofitar l'alçada i crear un doble espai que li dóna un caràcter especial. Sobre els materials, hem escollit colors neutres i de color fusta per tal de poder-ho integrar el màxim possible dins de l'ambient de la masia.

L'escala 

En aquest projecte vam decidir canviar l'escala de sentit. Tal i com estava col·locada ens dificultava l'accés a la part de darrera de la casa. D'aquesta manera millorem l'accessibilitat de la casa al poder passar a peu planer per sota de l'escala. A més a més, hem buscat el màxim de transparència en la barana de l'escala per tal de potenciar el doble espai que tenim.

Sala d'estar

Gran part de la casa es trobo situada a cara nord. Aquest fet feia que moltes de les estances de la casa fossin més fosques del que era desitjable. Per això, vam decidir obrir una finestra per donar llum a la sala d'estar.

Habitació principal

A Batlle Arquitectura ens agrada conservar certs elements arquitectònics que donen personalitat a la casa. En aquest cas ens vam trobar aquestes finestres que donaven un valor especial als espais de l'habitació i l'estudi.

Estudi

A Batlle Arquitectura ens agrada conservar certs elements arquitectònics que donen personalitat a la casa. En aquest cas ens vam trobar aquestes finestres que donaven un valor especial als espais de l'habitació i l'estudi.

Terrassa

En aquest cas ens vam trobar una terrassa a mig acabar. Hem acabat de fer el forjat i li hem donat els acabats necessaris per fer-la confortable i agradable per estar-hi els vespres d'estiu.

Menjador

El més remarcable d'aquest espai, és que hem obert una antiga porta existent que estava tapiada per connectar dos espais que ara estaven separats. Això dóna molt més dinamisme i funcionalitat a la casa.

Materials

Aquesta masia tenia totes les parets d'una pedra vista que era molt maca. Era realment temptador deixar totes les parets amb pedra vista, però vam considerar que tanta pedra feia els espais petits i poc lluminosos.

Per això vam optar que cada espai tingués la seva paret de pedra, però la resta les vam fer remolinades i pintades en blanc. D'aquesta manera aconseguim espais grans, lluminosos però sense perdre el caràcter rústic de la casa

 

- SEGUIMENT D'OBRES - 

DAVID BATLLE RUIZ - Arquitecte col·legiat núm. 55411/1 - c/ Barceloneta, 29 - Tel. 653 15 98 83 - david_batlle@coac.net