top of page

 

Mas Garrabà

Habitatge unifamiliar a Palol de Revardit - Finalitzat

📷 @claragromaches & Batlle Arquitectura

Es tracta d’un projecte de reforma d’una construcció existent aïllada anomenada Can Garrabà del municipi de Palol de Revardit, comarca del Pla de l’Estany.

A nivell de l’edificació i de forma general, tenim una construcció principal força compacta, amb un cos annex, que sembla posterior pel que fa a la data de construcció.  

El programa funcional de la reforma es divideix en dues plantes. Aquest es concentra en una part de la primera planta i la segona. Això és possible ja que la construcció té diverses entrades.

20200929_165155.jpg

El programa 

El programa funcional de la reforma es divideix en dues plantes. Aquest es concentra en una part de la primera planta i la segona. Això és possible ja que la construcció té diverses entrades. En planta primera tenim un accés-rebedor, cuina, estar-menjador; un bany complet i un rentador als quals s’accedeix per un distribuïdor; una habitació doble, amb un espai de vestidor i un bany complet propi. I llavors, a la cuina tenim la connexió vertical de nova construcció per accedir a la segona planta. Allà trobarem un espai polivalent, una habitació amb vestidor i bany complet, i llavors un terrassa aporxada.

La cuina 

Per donar valor a la cuina s'ha col·locat dins de la casa en un lloc visible i central des de tots els punts de la casa. Hem aprofitat el pendent existent de la coberta per aprofitar l'alçada i crear un doble espai que li dóna un caràcter especial. Sobre els materials, hem escollit colors neutres i de color fusta per tal de poder-ho integrar el màxim possible dins de l'ambient de la masia.

L'escala 

En aquest projecte vam decidir canviar l'escala de sentit. Tal i com estava col·locada ens dificultava l'accés a la part de darrera de la casa. D'aquesta manera millorem l'accessibilitat de la casa al poder passar a peu planer per sota de l'escala. A més a més, hem buscat el màxim de transparència en la barana de l'escala per tal de potenciar el doble espai que tenim.

Sala d'estar

Gran part de la casa es trobo situada a cara nord. Aquest fet feia que moltes de les estances de la casa fossin més fosques del que era desitjable. Per això, vam decidir obrir una finestra per donar llum a la sala d'estar.

Habitació principal

A Batlle Arquitectura ens agrada conservar certs elements arquitectònics que donen personalitat a la casa. En aquest cas ens vam trobar aquestes finestres que donaven un valor especial als espais de l'habitació i l'estudi.