CASA CaTo

Casa unifamiliar a Castelló d'Empúries

La casa es basa en els següents conceptes:

 

Programa

El programa funcional de la casa és senzill; es tracta d’una casa de dues plantes: planta baixa i planta primera, connectades per un nucli d’escala.

A nivell de distribució a la planta baixa hi trobem el rebedor, l’estar-menjador-cuina, un bany complet, un distribuïdor, dues habitacions, una d’elles amb vestidor i bany propis, l’escala i el garatge. En planta primera, tenim un distribuïdor, un bany complet, un estudi, una terrassa i un balcó.

A nivell de planta baixa, trobem una zona exterior que rodeja l’edificació, per on tenim l’accés peatonal i el rodat. Hi trobem també, una àmplia zona de jardí que combina zones enjardinades i zones pavimentades, i una zona de cuina exterior – barbacoa. Aquesta àrea lliure es trobarà aterrassada.  

Utilització de les cobertes

Per la configuració de l’edifici tenim dues cobertes, una de grans dimensions que es tracta del forjat superior de planta baixa, corresponent a la terrassa transitable, i el forjat superior de planta primera, que es tracta d‘una coberta plana no transitable. La transitable té un acabat amb paviment ceràmic, la no transitable s’acaba amb graves.

 

Formalització

S'ha volgut reflectir en l'exterior els usos de l'interior de l'habitatge.

La planta baixa s'ha tractat com un bloc blanc, neutre que és on hi ha la part principal de l'habitatge. Per sobre d'aquesta planta es planteja un bloc de formigó vist que és el que recull la part polivalent i més lliure en quant a funcionalitat.

2022_Exterior04_CasaCastelló.jpg
2022_Exterior03_CasaCastelló.jpg
2022_Exterior02_CasaCastelló.jpg
2022_EstarMenjador_CasaCastelló.jpg
2022_EstarCuinaMenjador_CasaCastelló.jpg
2022_EstarEntrada_CasaCastelló.jpg
2022_Alçat Nord + fons_Castelló.jpg
2022_Alçat Est + fons_Castelló.jpg
2022_Alçat Sud + fons_Castelló.jpg