top of page

CASA CaTo

Casa unifamiliar a Castelló d'Empúries

📷 @claragromaches

2207_David Batlle_Castelló d'Empúries_Clara Gromaches__5.jpg

La casa es basa en els següents conceptes:

 

Programa

El programa funcional de la casa és senzill; es tracta d’una casa de dues plantes: planta baixa i planta primera, connectades per un nucli d’escala.

A nivell de distribució a la planta baixa hi trobem el rebedor, l’estar-menjador-cuina, un bany complet, un distribuïdor, dues habitacions, una d’elles amb vestidor i bany propis, l’escala i el garatge. En planta primera, tenim un distribuïdor, un bany complet, un estudi, una terrassa i un balcó.

A nivell de planta baixa, trobem una zona exterior que rodeja l’edificació, per on tenim l’accés peatonal i el rodat. Hi trobem també, una àmplia zona de jardí que combina zones enjardinades i zones pavimentades, i una zona de cuina exterior – barbacoa. Aquesta àrea lliure es trobarà aterrassada.  

Utilització de les cobertes

Per la configuració de l’edifici tenim dues cobertes, una de grans dimensions que es tracta del forjat superior de planta baixa, corresponent a la terrassa transitable, i el forjat superior de planta primera, que es tracta d‘una coberta plana no transitable. La transitable té un acabat amb paviment ceràmic, la no transitable s’acaba amb graves.

 

Formalització

S'ha volgut reflectir en l'exterior els usos de l'interior de l'habitatge.

La planta baixa s'ha tractat com un bloc blanc, neutre que és on hi ha la part principal de l'habitatge. Per sobre d'aquesta planta es planteja un bloc de formigó vist que és el que recull la part polivalent i més lliure en quant a funcionalitat.

2207_David Batlle_Castelló d'Empúries_Clara Gromaches__4a.jpg
2207_David Batlle_Castelló d'Empúries_Clara Gromaches__2.jpg
2207_David Batlle_Castelló d'Empúries_Clara Gromaches__6.jpg
2207_David Batlle_Castelló d'Empúries_Clara Gromaches__16.jpg
2207_David Batlle_Castelló d'Empúries_Clara Gromaches__32.jpg
2207_David Batlle_Castelló d'Empúries_Clara Gromaches__11.jpg
2207_David Batlle_Castelló d'Empúries_Clara Gromaches__13.jpg
2207_David Batlle_Castelló d'Empúries_Clara Gromaches__8b.jpg
bottom of page