top of page

 

CASA Sils II

 

Casa unifamiliar a Sils

Actualment la parcel·la ja disposa d'una edificació, que s'utilitzarà com a garatge i espai per instal·lacions.

Per part dels clients només se'ns demanava que fos una edificació petita, que fos construïda amb obra de fàbrica i que tingués porxos per poder gaudir de la parcel·la i la piscina.

Amb els requisits del client sobre la taula, la primera imatge que ens va venir al cap van ser les cases de Frank Lloyd Wright. Partint del gran bloc de totxo, s'han fet grans obertures, grans porxos i s'ha buscat la màxima connexió amb l'exterior des de l'interior.

 

Inspiració en Frank Lloyd Wright

 

Grans obertures

La casa es col·loca en el terreny de manera que tingui la millor orientació possible. A les façanes sud i est és on trobem la majoria d'obertures. En canvi en façana nord s'han reduït les obertures al mínim per evitar al màxim les pèrdues energètiques. Amb aquesta combinació d'obertures, un bon aïllament per l'exterior i un sistema de bomba de calor d'alta eficiència energètica s'aconsegueix una casa amb una eficiència energètica A.

Grans porxos

Els grans porxos ens generen uns espais intermedis que ens fan més gran la casa dotant-la de recursos que van variant segons l'època de l'any. Són espais no concrets que permeten passar una gran tarda de jocs a la tarda, un bon sopar amb amics durant les nits d'estiu o simplement gaudir del paisatge durant les tardes plujoses de l'estiu.

Connexió interior - exterior​

És important potenciar aquesta relació de la casa amb el seu entorn. A Batlle Arquitectura entenem la casa no només l'espai que construïm entre 4 parets, creiem que la casa s'acaba fins on arriba la vista. Per tant sempre procurem tenir les llargades de vista el més grans possibles per tenir la sensació de que vius en una gran casa independentment dels metres quadrats que tingui.

bottom of page