top of page

 

CASA JaMa

Casa unifamiliar a Sant Julià de Ramis

2101_Exterior04 V5.4_Sant Julià.jpg

La nostra proposta

La nostra proposta consisteix en tres volums encaixats dins un joc d'escales i replans que configuren l'habitatge i els seus espais exteriors. 

 

Un dels requisits importants era separar clarament els diferents usos de l'habitatge, i potenciar al màxim la relació entre l'interior i l'exterior. Així com intentar adaptar l'habitatge i els possibles espais exteriors al terreny, ja que aquest té un pendent rellevant, convertint-se en el condicionant principal de tot el procés. És per aquest motiu que com es pot veure des de l'exterior, s'han diferenciat molt els volums per tal de diferenciar-ne, també, els usos. També, tant en planta baixa com en planta pis s'ha buscat la relació directa amb l'exterior des de cada una de les estances de l'habitatge.

secció i alçat_pages-to-jpg-0001.jpg

En planta baixa col·loquem la zona de dia. És a dir, hi trobem una àmplia sala d'estar oberta al menjador i a la cuina, l'accés principal, el garatge amb un rentador i, finalment, una habitació i un bany complet.

La relació entre el menjador-sala d'estar i l'exterior és directa. Unes grans obertures connecten aquest espai amb una gran zona d'estar exterior.

planta baixa_pages-to-jpg-0001.jpg

En planta primera trobem la zona de nit, és a dir, les habitacions; una d'elles tipus suite. Totes les habitacions tenen una sortida a les terrasses per poder garantir una bona ventilació, molta llum natural i aprofitar al màxim les vistes de la parcel·la.

planta pis_pages-to-jpg-0001.jpg

En aquest projecte s'ha hagut de treballar molt el disseny del jardí i exteriors, ja que la parcel·la tenia un pendent considerable que ha condicionat molt tots els espais exteriors. Un conjunt d'escales creen un recorregut exterior que ens porten a diferents replans que creen diferents zones d'estar. D'aquesta manera podem arribar fins a tots els racons de la parcel·la.

casa amb piscina i jardi sant julia de ramis.jpg
2101_Exterior03 V5.4_Sant Julià.jpg
2101_Exterior03 V5.5_Sant Julià.jpg
bottom of page